6 oktober 2019 van 11:00 tot 16:00

Ga backstage en beleef live wetenschap

Weekend van de Wetenschap 2019

Na het succes van afgelopen jaar opent de Universiteit Utrecht tijdens het Weekend van de Wetenschap weer de deuren op zondag 6 oktober 2019. Bezoekers kunnen op het Utrecht Science Park kennismaken met onderzoekers en ontdekken hoe divers en vooral hoe leuk wetenschap is.

Kernbeeld Weekend van de Wetenschap 2019
Foto: Jelle Draper

Wat is er allemaal te doen?

Schuif aan bij colleges over dino’s of zwarte gaten, leer je eigen medicijnen maken of kom naar de oefenrechtbank om te ervaren hoe een rechtszaak eraan toe gaat. Er is een bomvol programma waarin je meemaakt hoe onderzoek werkt, waar je al je vragen kan stellen aan wetenschappers en waar je zelf aan de slag gaat met experimenten en mee kan doen met workshops.

Neem bijvoorbeeld een uniek kijkje in het depot van het Universiteitsmuseum of doe mee met de Hoe?Zo! Show. Een team van wetenschappers beantwoordt al jouw vragen onder leiding van Boy, dé experimenteer-expert van Quest Junior. Of kom naar de speciale dansvoorstelling over pijnlijke gewrichten bij paarden. Een onderzoeker van de faculteit Diergeneeskunde heeft de voorstelling ontwikkeld om te laten zien wat de gevolgen hiervan zijn voor de beweging van het lichaam.

Waar moet ik zijn?

De activiteiten vinden plaats in het Victor J. Koningsbergergebouw en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar maar net zo leuk voor nieuwsgierige volwassenen. De Botanische Tuinen zijn op deze dag gratis te bezoeken. Daarnaast organiseren ook SRON (Netherlands Institute for Space Research) en het Prinses Máxima Centrum een publieksprogramma.

Vorig jaar had de Universiteit Utrecht een succesvolle editie met een uitgebreid programma dat bestond uit meer dan 50 activiteiten en ruim 3.000 bezoekers.

Video-impressie van het programma van 2018
Film: Jarno Verhoef

De activiteiten tijdens het Weekend van de Wetenschap op 6 oktober worden mede mogelijk gemaakt door het Utrecht Science Park Leefbaarheidsfonds

Begindatum en -tijd