31 oktober 2018 van 18:00 tot 20:30

Wat als? met drs. Jeroen Hopster in Den Haag

Een avond over keuzes, mogelijkheden en kansen in het leven met filosofiepromovendus drs. Jeroen Hopster. Daarna volgt een likeurtjesproeverij van Van Kleef.

Wat als?
Had het leven anders kunnen lopen? En zo ja, kunnen we ook inschatten hoe? Jeroen Hopster spreekt over de zin en onzin van ‘wat als’-vragen, de aard van historische mogelijkheden, en de mate waarin keuzes onze levensloop beïnvloeden, aan de hand van zijn boek De andere afslag: hoe had het leven anders kunnen lopen? (AUP Uitgeverij 2018).

​Jeroen Hopster (1987) verdedigt over enkele maanden aan de Universiteit Utrecht een proefschrift over de oorsprong en grondslagen van de moraal. Hij schreef twee non-fictie boeken: Boeddhisme voor Denkers samen met Han de Wit, en De andere afslag. Eind 2018 verschijnt zijn nieuwe boek Food for Thought: Wereldfilosofie aan de keukentafel.

Hapjes en drankjes van Van Kleef
Van Kleef is het enige nog bestaande jenever– en likeurenhuis uit Den Haag. Opgericht in 1842, is het tevens één van de oudste, nog operationele bedrijven uit Den Haag, gevestigd op de oorspronkelijke locatie in het oude centrum. Voorafgaand en ook tijdens de proeverij zullen er hapjes verzorgd worden. Heb je je aangemeld en zijn er dieetwensen? Laat het ons dan weten via alumni@uu.nl

Begindatum en -tijd
31 oktober 2018 18:00
Einddatum en -tijd
31 oktober 2018 20:30
Entree
€ 9,50 voor Vrienden van het Utrechts Universiteitsfonds, € 12,50 voor alle anderen.