VSR Jaarcongres 2024: Building Bridges

Van tot
Foto: Joel Vodell (Unsplash)

Op donderdag 18 en vrijdag 19 januari 2024 vindt in Utrecht het jaarlijkse congres van de Vereniging voor Sociaalwetenschappelijke bestudering van het Recht (VSR) plaats. De VSR herbergt Nederlandstalige beoefenaren van de rechtssociologie, de rechtsantropologie, de rechtspsychologie, maar ook juristen, bestuurskundigen, criminologen en mensen uit de bestuurs- en beleidspraktijk die in sociaalwetenschappelijk onderzoek naar recht geïnteresseerd zijn. Tijdens het Jaarcongres treffen zij elkaar om kennis te nemen van recent en lopend onderzoek op dit terrein en om contacten te leggen of te onderhouden. De deadline voor het indienen van papers en panels is 1 december 2023.

Het thema dit jaar is Building Bridges. Gedurende twee dagen zijn er diverse panels (zowel Nederlands- als Engelstalig) en de keynote op donderdagochtend zal worden verzorgd door Kees van den Bos. Op donderdagmiddag wordt vanaf vijf uur geborreld, met aansluitend een diner.

De call voor panels en papers vindt u onderaan deze pagina. De deadline voor het indienen van een abstract is 1 december 2023. Aanmelden voor dit congres kan via het inschrijvingsformulier.

Voor meer informatie over het congres, neem contact op met Anne Janssen, Marc Simon Thomas of Jet Tigchelaar. Informatie over de VSR kan je vinden op de website Recht en samenleving.

Call for abstracts and panels – VSR Conference 2024
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Social Impact Factory, Vredenburg 40 (donderdag) en Janskerkhof 2-3 (vrijdag)
Aanmelden

Inschrijven kan via dit formulier

Meer informatie
Flyer