Van 21 maart 2020 10:00 tot 22 maart 2020 16:30

Voorjaarsweekend Tuinplezier!

Groei & Bloei rayon Utrecht en de Botanische Tuinen Utrecht bundelen wederom hun krachten met het voorjaarsweekend waarin deze keer ‘Klimaatbestandig Tuinieren’ centraal staat.

Lange droge periodes, hittegolven, zachte, natte winters en zware buien met in korte tijd heel veel regen: het zal in de toekomst steeds vaker voorkomen. Wat betekent dat voor onze tuin, en hoe kunnen we inspelen op die veranderingen?

Welke planten kunnen goed tegen droogte en welke planten vinden het helemaal niet erg om af en toe helemaal onder water te staan? Hoe maak je gebruik van het verkoelende effect van planten om je tuin leefbaar te houden tijdens een hittegolf? En hoe gaan planten eigenlijk om met zulke extremen?

Tijdens het voorjaarsweekend vindt u een overdekte markt met een uitgebreid sortiment planten, zomerbollen, exotische groenten, veel verschillende zaden en kwaliteitstuingereed-schappen te koop. Met lezingen van onder andere Vera Greutink, Wiert Nieuman en Gerard van Buiten. Verder worden rondleidingen gegeven met thema ‘Klimaatbestendig Tuinieren’ en langs de Stinzenhelling. Mis het niet!
 

Het programma en deelnemerslijst volgen nog.

Begindatum en -tijd
21 maart 2020 10:00
Einddatum en -tijd
22 maart 2020 16:30
Entree
Reguliere entreeprijs