[verplaatst] Climate Talks #1: de impact van voedselproductie op het klimaat

tot

Dit evenement wordt verplaatst, de nieuwe datum is nog niet bekend. Hou de UYA-website in de gaten voor meer informatie. 

Climate Talks is een initiatief van de Utrecht Young Academy en TivoliVredenburg waarbij verschillende gasten en het publiek met elkaar praten over problemen en oplossingen van de klimaatcrisis. Tijdens elke editie wordt een ander aspect belicht van het klimaatprobleem. In deze eerste editie wordt de impact van voedselproductie op het klimaat belicht. 

Tegenwoordig kunnen we niet meer om de klimaatverandering heen en wordt er dagelijks gewerkt aan verschillende duurzaamheidsoplossingen. Ons voedsel speelt een grote rol bij het klimaatprobleem: de productie van voeding, met name vlees, is voor een groot deel verantwoordelijk voor de CO2-uitstoot. 

Onze individuele keuzes hebben een sociale, ethische en ecologische impact, maar ook op hoger niveau worden er belangrijke keuzes gemaakt op gebied van voedsel. Wat zijn oplossingen voor duurzaam voedsel? En waarom vinden we het moeilijk om ons gedrag aan te passen voor het klimaat?

Op 27 mei vindt de eerste editie plaats over Klimaat & Voedsel. Op deze avond behandelen drie wetenschappers het voedselprobleem en reflecteren zij vanuit hun eigen discipline op dit complexe vraagstuk. Na een inleiding van Jonathan Doelman over de verbintenis van wereldwijde voedselsystemen vanuit een technische invalshoek, licht Denise de Ridder de psychologische dynamiek toe achter gedragsverandering en voedselkeuzes en geeft Liesbeth van de Grift, lid van de Utrecht Young Academy, tenslotte inzicht in de historische achtergrond van het Nederlandse landbouwbeleid en de actuele gevolgen daarvan. 

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Cloud Nine - Tivoli Vredenburg