Van 12 januari 2019 20:15 tot 13 januari 2019 20:15

Utrechtsch Studenten Concert najaar 2018

Parnassos USConcert.jpg

Het Utrechtsch Studenten Concert (USConcert) bestaat 195 jaar. Ze sluit het lustrumjaar groots af met het Najaarsproject 2018: een uitvoering van de Berkshire Symphonies van Jurriaan Andriessen en de negende symfonie van Anton Bruckner.

Berkshire Syphonies

Van de componistenfamilie Andriessen is Jurriaan misschien wel de minst bekende telg. Jurriaan was een leerling van zijn vader Hendrik en schreef muziek in de klassieke traditie. Berkshire Symphonies is Andriessens eerste symfonie, geschreven in 1949 in opdracht van de Nederlandse regering.

Onvoltooide negende symphonie

Als tweede staat op het programma de onvoltooide negende symfonie van Anton Bruckner. De Negende Symfonie zou Bruckners grootste werk worden. Hij voelde echter aan dat hij zijn Negende niet meer af zou kunnen maken en suggereerde daarom dat zijn Te Deum als finale gebruikt zou kunnen worden. USConcert gaat de onvoltooide versie met drie delen uitvoeren.

Data

Op zaterdagavond 12 januari 2019 speelt het USConcert in de Geertekerk te Utrecht en op zondagavond 13 januari 2019 in het Concertgebouw te Amsterdam. Meer informatie en kaartverkoop: www.usconcert.nl.

Meerwaarde Nederlandse muziekcultuur

Het Utrechtsch Studenten Concert probeert met haar programma van meerwaarde te zijn voor de Nederlandse muziekcultuur. Zo speelde ze afgelopen zomer de opera ‘Thijl!’ van Jan van Gilse, een onderneming die veel lovende reacties van het publiek en de media ontving. "Een welhaast vergeten opera op spectaculaire wijze weer tot leven gewekt." (Volkskrant).

Begindatum en -tijd
12 januari 2019 20:15
Einddatum en -tijd
13 januari 2019 20:15