Uniek kijkje in het Universiteitsmuseum Utrecht - ronde 1

Ontdek de Pareltjes van glas

tot

Klik hier voor meer informatie over de rondleiding om 19:30 uur.

Het gebouw van het Universiteitsmuseum Utrecht is compleet verbouwd en vernieuwd en klaar om ingericht te worden. Kortom, fase 1 is afgerond. Vanaf nu worden de tentoonstellingszalen ingericht en straks zal ook de collectie terugverhuizen. Nieuwsgierig hoe het er uit komt te zien? Meld u zich dan nu aan voor een exclusief kijkje achter de schermen!

Bijzondere blaschka collectie in het Universiteitsmuseum

Op maandag 16 mei wordt een bijzondere bijeenkomst georganiseerd speciaal voor vrienden van het museum, alumni van de Universiteit Utrecht en andere geïntresseerden. Na een welkom van prof. dr. Henk Kummeling, Rector Magnificus, wordt u onder leiding van bevlogen museummedewerkers meegenomen door de nieuwe zalen en krijgt u een goede indruk van hoe het onderzoeksmuseum van Nederland er straks uitziet.

Pareltjes van glas

Blaschka collectie, de Pareltjes van Glas

Wist u dat het Universiteitsmuseum Utrecht een voor Nederland unieke wetenschappelijke collectie glasmodellen bezit? Het gaat om delicate glasmodellen van zeedieren, die vader en zoon Leopold en Rudolf Blaschka in 1882 maakten op bestelling van Professor A.A.W. Hubrecht voor de Universiteit Utrecht. Hubrecht wilde de modellen gebruiken voor zijn colleges biologie.

Tijdens de rondleiding vertellen we graag meer over de bijzondere blaschka collectie van het museum met een blaschka-college door dr. Paul LambersConservator Natuurhistorische Collecties en Wetenschappelijke Instrumentencollectie UMU.

Lees meer over de blaschka collectie

Het Universiteitsmuseum Utrecht bezit een unieke wetenschappelijke collectie glasmodellen. Het gaat om delicate glasmodellen van zeedieren.

Conservator dr. Paul Lambers

Help mee

Voor het restaureren en tentoonstellen van de blaschka collectie, ontbeert het museum helaas nog aan genoeg middelen. Daarom is de crowdfunding actie ‘ Pareltjes van glas’ in het leven geroepen. Met deze campagne hopen we de collectie te kunnen restaureren en tentoon te stellen in de nieuwe indrukwekkende Blaschka zaal. De toegangsprijs voor deze rondleiding komt dan ook geheel ten goede aan de realisatie van deze prachtige pareltjes.

Draag bij aan de restauratie

Het onderzoeksmuseum van Nederland

Voorlopig ontwerp voor het Universiteitsmuseum

We werken aan hét onderzoeksmuseum van Nederland: een familiemuseum waar je actief kennis maakt met wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht in heden en verleden. Waar je wordt geïnspireerd tot het stellen van vragen over jezelf en de wereld om je heen. En waar je als bezoeker zelf een onderzoeker wordt. Het UMU is vanaf 2023 te bezoeken.

Sharing Days

De Universiteit Utrecht en het Utrechts Universiteitsfonds werken aan een betere wereld voor morgen. Maar dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we de universitaire gemeenschap hard bij nodig! Van 16 tot en met 22 mei vinden daarom voor het eerst de Sharing Days plaats. Een week die volledig in het teken staat van bijzondere ontmoetingen op inspirerende plekken en waarin er diverse mogelijkheden zijn om bij te dragen aan de groei en bloei van de Universiteit Utrecht. Ontdek het vernieuwde Universiteitsmuseum, neem een kijkje in de Botanische Tuinen, ga in gesprek met oud-studenten van Incluusion en nog veel meer! Neem snel een kijkje op uu.nl/sharingdays

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Universiteitsmuseum Utrecht, Lange Nieuwstraat 106
Entree
€ 20,-. Opbrengst komt geheel ten goede aan de crowdfunding actie Pareltjes van glas
Aanmelden

Meld u hier aan. Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.