25 april 2019 van 19:15 tot 22:15

UITVERKOCHT Met alumni naar Mahlers Lied von der Erde in TivoliVredenburg

Op donderdag 25 april speelt het Radio Filharmonisch Orkest Mahlers Das Lied von der Erde in TivoliVredenburg. Speciaal voor alumni is er een exclusieve voorontvangst met Marco van Es, marketingmanager van het AVROTROS Vrijdagconcert/Stichting Omroepmuziek en alumnus Muziekwetenschap. Hij zal vertellen over zijn carrière en het AVROTROS Vrijdagconcert in het algemeen. Ook geeft hij een korte toelichting op het programma van het concert.

Over Das Lied von der Erde
Met Das Lied von der Erde schiep Gustav Mahler (1860-1911) een nieuw genre: geen symfonie, geen liederencyclus, maar iets ertussenin. De liederensymfonie laat zich lezen als een verzameling ‘flashbacks’ op een ogenschijnlijk wanordelijk leven, verpakt als een ode aan de natuur. Maar Mahler kijkt natuurlijk voorbij de grenzen van het aardse. De klanken van het afsluitende Der Abschied lijken uit een andere wereld te komen.

Programma
19:15 Inloop in de foyer (uitloopfoyer bij de Grote Zaal, op de eerste etage rechts)
19:30 Welkomstwoord en toelichting door Marco van Es
20:00 Gezamenlijk naar de Grote Zaal
20:15 Aanvang concert (plaatsen op tweede rang)

Programma concert
Escher - Musique pour l'esprit en deuil
Mahler - Das Lied von der Erde

Let op: dit AVROTROS Vrijdagconcert vindt i.v.m. Koningsdag plaats op donderdag

Begindatum en -tijd
25 april 2019 19:15
Einddatum en -tijd
25 april 2019 22:15
Entree
Alumni krijgen tot ruim 45% korting op de kaartjes voor dit concert. Kaarten kosten € 19,50 voor Vrienden van het Utrechts Universiteitsfonds, € 23,50 voor anderen.