20 oktober 2018 van 19:00 tot 22:30

UITVERKOCHT Amsterdam - Ontdek het Nationale Opera & Ballet

Els van der Plas_Angela Sterling
© Angela Sterling

Wat is er leuker dan een geheel verzorgd bezoek aan de Nationale Opera & Ballet Amsterdam inclusief het bijwonen van de bijzondere opera Jenůfa? Op 20 oktober heet Algemeen directeur Nationale Opera & Ballet en alumna van de Universiteit Utrecht Els van der Plas u welkom!

Het bezoek is inclusief een ticket voor de opera Jenůfa, een drankje bij het ontvangst en een pauzedrankje met een borrelhapje. U kunt zich uiterlijk tot 1 oktober aanmelden via de aanmeldlink onderaan.

Over Els van der Plas
Els van der Plas (1960, Leiden) studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht. In 1988 richtte ze de Gate Foundation op ter stimulering van interculturele uitwisseling op het gebied van moderne en hedendaagse beeldende kunst. Vanaf zijn ontstaan in 1997 gaf zij leiding aan het Prins Claus Fonds (zij was oprichter-directeur), dat uitgroeide tot een krachtig internationaal instituut voor cultuur en ontwikkeling. Lees hier volledige biografie van Els van der Plas.

Nationaal Opera & Ballet
© Angela Sterling

Over de opera Jenůfa
De heftige en aangrijpende opera Jenůfa van Leoš Janáček past goed bij de compromisloze regiestijl van de Britse theatermaker Katie Mitchell. Rivaliteit, jaloezie en sociale controle leiden in deze opera tot de moord op een onschuldig kind. Lees hier meer over Jenůfa.

• 19:00 uur: Ontvangst
  • 19:15 uur: Welkom en inleiding door algemeen directeur Els van der Plas
  • 20:00 uur: Aanvang voorstelling
  • 20:45 uur: Pauze