tot

Beatrice de Graaf en Johan Schot

UITGESTELD: In gesprek over de moderne geschiedenis en toekomst van Europa

© iStockphoto.com

In verband met de maatregelen rond het coronavirus, is dit evenement uitgesteld tot 7 december 2020. 

Op 9 april gaan prof. dr. Beatrice de Graaf (Geschiedenis van de internationale betrekkingen) en prof. dr. Johan Schot (Centre for Global Challenges) In gesprek over de moderne geschiedenis en toekomst van Europa. 

De Europese Unie werd opgericht met als doel ons allemaal vrede en welvaart te brengen. Op dit moment staat de EU echter voor grote uitdagingen: rechts-populisme groeit en het continent wordt vaker dan ooit geplaagd door terroristische aanvallen. Samenwerking om de groeiende ongelijkheid en klimaatcrisis te bestrijden is broodnodig, maar lijkt een te grote uitdaging voor de politici in Brussel te vormen. Tijd om de Europese integratie aan een kritisch onderzoek te onderwerpen: hoe zijn we hier beland en wat is de juiste weg vooruit?

Prof. dr. Beatrice de Graaf
Prof. dr. Beatrice de Graaf

Europa in een nieuw licht

Toonaangevende historici Beatrice de Graaf en Johan Schot nemen je mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van Europa van 1800 tot nu. Aan de hand van indrukwekkend beeld- en geluidsmateriaal bespreken zij cruciale momenten die het huidige Europa hebben gevormd. Je beleeft Europa’s voortgang en haar rampen, haar verdeeldheden en haar verzoeningen. Samen laten zij de verborgen en openbare integratie van Europa zien. Kunnen we met deze kennis de toekomst van Europa in een nieuw licht zien?

 

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Tivoli Vredenburg, zaal Hertz, Utrecht
Entree
Regulier €12,50; student €7,50
Aanmelden

Bestel je tickets middels deze link 

Meer informatie
Meer informatie over het evenement