30 mei 2018 van 21:00 tot 23:00

U Jazz CROSS-OVER Jam: Rebetiko

U Jazz Parnassos Rebetiko

In de sfeervolle bar van Parnassos organiseert U Jazz in samenwerking met Parnassos elke laatste woensdag van de maand de U Jazz CROSS-OVER Jam: een open podium voor gevorderde amateurs en semiprofessionele muzikanten.

De avond van 30 mei wordt op een bijzondere wijze geopend. Bassist Ilias Konstantinidis en drummer John Leloudas (beiden in het eerste jaar pop&jazz aan de HKU) spelen Rebetiko, een traditionele Griekse muziekstijl uit de 20e eeuw, op akoestische gitaar en bouzouki. In Rebetiko hoor je liefde en blijheid, maar ook verdriet en pijn van de Grieken uit begin 20e eeuw. Rebetiko wijkt als muziekvorm af van Westerse muziek door het gebruik van andere maatsoorten, geluiden en instrumenten; het duo probeert juist de benadering met Westerse muziekvormen op te zoeken.

Daarna is het podium vrij voor muzikanten die willen mee jammen.

U Jazz
Vereniging U Jazz is de aanjager van jazzactiviteiten in Utrecht en wijde omgeving. U Jazz organiseert concerten, jamsessies en educatieve activiteiten. U Jazz is een podium voor musici - professional en amateur - en jazzliefhebbers. U Jazz streeft naar meer jazz, altijd, voor iedereen.

Begindatum en -tijd
30 mei 2018 21:00
Einddatum en -tijd
30 mei 2018 23:00
Entree
Gratis