Van tot

Voorjaarsweekend Tuinplezier!

Exotisch tuinieren

Tuinieren met exotische planten

Plaatselijke afdelingen van Groei en Bloei, de grootste groenvereniging van Nederland, en de Botanische Tuinen Utrecht bundelen hun krachten met één spetterend, gezamenlijk voorjaarsweekend. Het eerste weekend dat de Tuinen weer open zijn staat in het teken van exotisch tuinieren. Hoe zorg je voor een exotische sfeer in de tuin en hoe kun je exoten kweken? Een uitgebreide, overdekte planten- bollen- en zadenmarkt in de Kassen én een mooi programma met workshops en lezingen, vormen 5 en 6 maart een fantastische start voor een nieuw tuinseizoen! Kijk hier voor alle deelnemers en het lezingenprogramma.

Tropisch toeven in eigen tuin

Hoe kun je, in je eigen tuin(tje) of op het balkon een weelderige, exotische sfeer scheppen? En dan nog het liefst met planten die met weinig werk gemakkelijk te kweken zijn! Het toepassen van tropische planten in de tuin is een mooie oplossing. Veel tropische planten groeien namelijk snel en geven daarom onkruid minder kans. Je kunt bijvoorbeeld denken aan Bamboe als mooie, exotische sfeerbepaler, maar dan moet je wel weten welke soorten je in een (kleine) tuin kunt gebruiken zonder dat je overlopen wordt. En welke bananen kun je in Nederland kweken? Zomerbollen zoals Canna zorgen eveneens voor een exotische sfeer. Maar ook als je rare, exotische groenten en fruit wilt kweken op de Hollandse klei kun je prima terecht! In ons koude kikkerlandje is steeds meer mogelijk.
Tijdens dit weekend is er niet alleen veel te koop maar kun je als bezoeker ook volop advies inwinnen en vragen stellen.

Aan het werk

Laat je inspireren door de lezingen en doe mee aan de workshops over tuinieren met exoten.
Het programma gaat in op het thema met workshops als ‘Hoe kun je tropische waterlelies en heilige lotus buiten kweken?’ en ‘Hoe winterhard is winterhard eigenlijk?’ De bekende tuinfotograaf en -publiciste Modeste Herwig geeft een inspirerende lezing over de beroemde exotische tuin op het Engelse landgoed Great Dixter en nog veel meer.  Volg ons op facebook (facebook.com/botanischetuinenuu) voor de laatste ontwikkelingen en onze eigen ervaringen met het buiten kweken van allerlei exotische planten.

 

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Botanische Tuinen Utrecht
Entree
reguliere toegangsprijs