Themadag - Gezonde klauwen: basis voor een duurzame rundveehouderij

Organisatie door Royal GD en de faculteit Diergeneeskunde

tot

Op 3 november 2023 organiseren de faculteit Diergeneeskunde en Royal GD een themadag over klauwgezondheid bij rundvee.

Een koe staat een groot deel van de dag: ze loopt naar haar voer, naar de melkmachine en heeft sociale interactie met andere koeien. Dat maakt klauwgezondheid cruciaal voor zowel gezondheid als welzijn. Daarbij blijkt uit onderzoek dat er te winnen valt op het gebied van klauwgezondheid op de melkveebedrijven in Nederland. De beste kans om dat te realiseren ontstaat als de verschillende spelers in het veld samenwerken: veehouder, dierenarts, adviseur, klauwverzorgers en wetenschap. Daarom organiseren we deze dag.

09:30 uur - Inloop
10.00 uur - Start programma
17.00 uur - Borrel

Tijdens deze themadag zal aandacht besteed worden aan ‘leren en toepassen’. Verschillende nationale en internationale deskundigen zullen hun kennis en ervaring met ons delen. Zodra het programma bekend is, zullen we dat hier delen.

Naast een inhoudelijk programma worden ook de certificaten uitgereikt van de cursus Sustainable Ruminant Health, zoals die in het seizoen 2022-2023 door de faculteit is gegeven aan rundveedierenartsen. Ook zal de voorzitter van de stichting Anne Veenbaas, de bijbehorende Anne Veenbaas penning op deze dag uitreiken.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd