Hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking op een duurzame en gezonde manier van voldoende voedsel blijven voorzien? En hoe zorgen we dat nieuwe voedseloplossingen ook geaccepteerd worden door de consument? Wetenschappers van het onderzoeksgebied Future Food Utrecht van de Universiteit Utrecht en diverse maatschappelijke organisaties houden zich met dit soort thema’s bezig vanuit een groot aantal verschillende invalshoeken. Maak tijdens deze Themadag ‘Future Food’ kennis met uiteenlopende ideeën over eten in de toekomst. Bekijk de projecten en eet een hapje mee van het voedsel van de toekomst!
Om 12.00 uur wordt het programma geopend door Prof. Dr. Marca Wauben, Future Food Utrecht ( Universiteit Utrecht, faculteit Diergeneeskunde) - (Serre Kassencomplex).
Lezingen:
12:00 – 12:15 Opening door Marca Wauben
12:15 – 12:45 "Moedermelk en gezondheid" door Prof. Dr. Marca Wauben.
12:15 – 16:00 Informatiemarkt
13:00 – 13:30 "Natuurlijke afweer van planten om oogstverliezen tegen te gaan" door dr. Ronnie de Jonge
13:45 – 14:15 "Local to Local, een terug- en vooruitblik over de mogelijkheden van lokaal voedsel" door Mark van Woudenberg
14:30 – 15:00 "Genetische modificatie" door Prof. Dr. Sjef Smeekens
15:15 – 15:30 Boekpresentatie ‘Polyculturen in de kas’ door dr. ir. Eveline Stilma, publicatie van Stichting Innovatie Glastuinbouw en het ministerie van EZ
15:45 – 16:30 Rondleiding Thematuintuin, oude en nieuwe groenten.
Daarnaast kunt u in de Researchgang een doorlopende infomatiemarkt (12.15-16.00 uur) bezoeken met o.a. informatie over een gezond, duurzaam, eerlijk voedselsysteem in de regio Utrecht, maak je kennis met permacultuur en voedselbossen en kom je in gesprek met Utrechtse onderzoekers over hun werk binnen Future Food Utrecht. Proef insectenburgers, eten dat over de datum is en ontdek hoeveel voedsel we met z'n allen eigenlijk weggooien in de wereld.
Om 15:15 uur kunt u aanhaken bij een rondleiding langs oude en nieuwe voedselgewassen in de Thematuin.