19 maart 2019 om 19:30

Op 19 maart organiseert het Centre for the Humanities in samenwerking met TivoliVredenburg het The Instant Composers Pool and Improvisation Beyond Jazz Concert en boekpresentatie.

ICP Orchestra

In 1967 stond Han Bennink samen met pianist/componist Misha Mengelberg aan de wieg van het veelzijdige ICP Orchestra, dat tegenwoordig bekend staat als één van de meest creatieve groepen in de moderne jazz. Mengelberg overleed in 2017, maar zijn composities worden door de verder vrijwel vaste bezetting springlevend gehouden. Deze composities vormen de basis, maar verder klinkt geen enkel ICP concert hetzelfde.

The Instant Composers Pool and Improvisation Beyond Jazz

Dr. Floris Schuiling (Muziekwetenschap) deed sinds 2010 onderzoek naar de ICP en schreef het boek The Instant Composers Pool and Improvisation Beyond Jazz over hun geschiedenis en achtergrond in de kunst en cultuur van de jaren ’60, maar ook over de betekenis van “instant composition” en wat deze unieke muziekpraktijk betekent voor ons begrip vanimprovisatie en creativiteit. Tijdens het concert deelt Schuiling met de musici en enkele gasten materiaal en herinneringen uit de roemrijke geschiedenis van de band.

Zaal open

19 maart 2019 19:30
Einddatum en -tijd
19 maart 2019 19:30