Tentoonstelling 'Alumni over morgen' op het Domplein

Van tot

Op het Domplein is vanaf 3 september de tentoonstelling ‘Alumni over morgen’ te zien. Hier maak je kennis met acht alumni aan wie dit lustrumjaar werd gevraagd hoe zij aan een betere wereld werken. Ze hebben heel verschillende studie- en werkachtergronden, maar één ding hebben ze zeker met elkaar gemeen: ze geloven in de kracht van samenwerking.

Viroloog Marion Koopmans bijvoorbeeld, die betoogt dat het cruciaal is dat oplossingen voor de pandemie vanuit verschillende disciplines komen. Of Lena Hartog, die werkt vanuit het principe van crowd acting, om zo de cultuur van mode te veranderen. En onderzoeker Bas Testerink, die als schakel tussen de politie en de universiteit met een team van informaticapromovendi aan een veiliger Nederland werkt.

Aanleiding voor de tentoonstelling is de viering van 385 jaar wetenschap door de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. ‘Morgen maken we samen’ – het thema van dit lustrum – blijkt veel alumni op het lijf geschreven. Werken aan een betere wereld doe je namelijk het beste door krachten te bundelen.

We zijn trots op onze alumni en menen dat zij ook huidige studenten en andere bewoners en bezoekers van onze stad kunnen inspireren. De verhalen zijn in langere versie te lezen op uu.nl/alumni-morgen. Hier zijn van vier alumni ook video’s te vinden.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd