Van 24 augustus 2018 08:00 tot 24 november 2018 22:30

Van Sweelinck tot Diepenbrock

Tentoonstelling 150 jaar Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis

Dit jaar viert de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis (KVNM) haar 150ste verjaardag. Onderdeel van de festiviteiten is een tentoonstelling in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad.

Archiefstukken, publicaties, verhalen én de documentaire 150 jaar KVNM – een zoektocht naar schatten uit het muzikale verleden laten zien hoe de KVNM heeft bijgedragen aan het ontsluiten van het muzikale verleden van Nederland.

Bijdrage van de Universiteitsbibliotheek

Voor de tentoonstelling is ook geput uit de uitgebreide collectie Muziekwetenschap in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad. Er komt een boekenkast met alle publicaties van de KVNM die in de bibliotheek beschikbaar zijn. In de vitrines kunt u scans zien uit twee muziekhandschriften. Ook foto’s uit het Josquin-archief van de bibliotheek zijn te bekijken.

Openingstijden

De vrij toegankelijke tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingstijden van de Universiteitsbibliotheek Binnenstad. Let op: na 17.00 uur en in het weekend alleen toegang op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

Meer informatie

Op jubileum.kvnm.nl vindt u een overzicht van alle activiteiten rondom het jubileum.

Begindatum en -tijd
24 augustus 2018 08:00