17 februari 2019 om 14:00

TED Talk: Community Art

Prof. dr. Eugene van Erven. Bron: YouTube (still)
Prof. dr. Eugene van Erven. Bron: YouTube (still)

Zondagmiddag 17 februari geeft prof. dr. Eugene van Erven (Media and Performance Studies) namens het Centre for the Humanities een TED Talk in Tivoli Vredenburg over 'Community Art'. Hij doet dat in het voorprogramma van het Community Arts project het “Utregs Requiem” dat diezelfde middag ten gehore gebracht zal worden.

Utregs Requiem vertelt de levensverhalen van zes mensen uit Utrecht en omstreken. Verhalen waarin miskenning en uitsluiting, en soms geweld of misbruik een rol spelen. Levenservaringen waarvan je, zeker in een aantal gevallen, zou zeggen ‘hoe kom je daar bovenop’. Kenmerkend voor alle hoofdpersonen in het Requiem is de veerkracht die hen redt. De altijd aanwezige wil om af te rekenen met het verleden en een nieuw leven op te bouwen. De wil om betekenis aan hun leven te geven die ze diep in hun hart voelen. Met vallen en opstaan.

Confronterend en herkenbaar 

De verhalen en de muziek vormen met elkaar een unieke muzikale vertelling over leven en dood, hoop en angst, schuld en bevrijding. Confronterend en herkenbaar tegelijkertijd.

Begindatum en -tijd
17 februari 2019 14:00
Einddatum en -tijd
17 februari 2019 14:00
Entree
€18