14 april 2020 van 15:15 tot 17:00

Teaching Comparative Literature: 'The Life of Texts'

© iStockphoto.com

In deze seminar over moderne en hedendaagse literatuur presenteren prof. dr. Ann Rigney en prof. dr. Kiene Brillenburg Wurth (Talen, Literatuur en Communicatie) hun nieuwe boek The Life of Texts en hun perspectief op het onderwijzen van 'comparative literature'.

Prof. dr. Ann Rigney

In deze seminar presenteren Rigney en Brillenburg Wurth hun nieuwe lesboek voor studenten in 'comparative literature': The Life of Texts. Hun innovatieve inleiding in de literatuurwetenschappen neemt 'het leven van teksten' als overkoepelend kader. Het biedt een conceptuele en methodologische toolbox voor het analyseren van romans, gedichten en allerlei andere teksten die in mondelinge, gedrukte en digitale vorm circuleren. Het laat zien hoe teksten elkaar inspireren en hoe verhalen zich door media heen bewegen. Het verklaart waarom literatuur in de loop van de tijd op verschillende manieren is geïnterpreteerd. Tot slot vraagt het waarom sommige teksten mensen zo fascineren dat ze worden gereproduceerd en doorgegeven aan anderen in de vorm van nieuwe edities, in bewerkingen voor film en theater, en in de manier waarop we naar de wereld kijken en ons leven uitbeelden. Rigney en Brillenburg Wurth willen hun boek en hun visie op het onderwijzen van vergelijkende literatuur met studenten en collega's en alle geïnteresseerden bespreken.

Prof. dr. Kiene Brillenburg Wurth

Ann Rigney is professor Comparative Literature aan de Universiteit Utrecht, Kiene Brillenburg Wurth is professor Literature and Comparative Media aan de Universiteit Utrecht.

Begindatum en -tijd
14 april 2020 15:15