29 november 2018 van 17:00 tot 19:00

Systematic Literature Searches (workshop)

Korte beschrijving

Wanneer u in de (biomedische) literatuur zoekt naar een snel antwoord op een onderzoeksvraag, een CAT (critically appraised topic) of een literatuuroverzicht, dan is het van belang om relevante artikelen niet over het hoofd te zien. In deze op de praktijk gerichte workshop maakt u kennis met de benodigde technieken.

Wat gaat u leren

We beginnen met het scherper stellen van uw onderzoeksvraag of klinische vraag, gevolgd door het inkaderen van de vraag in het PICO (Patient-Intervention-Comparison-Outcome) of DDO (Domain-Determinant-Outcome) format. Daarna laten we u zien hoe u op de meest effectieve manier kunt zoeken in databases zoals PubMed, Embase en Cochrane Library. U krijgt tips en tricks om de beste resultaten uit uw zoekactie te halen. En wanneer is uw zoekactie eigenlijk 'klaar'? Dit checken we via citatiezoeken.

Trainers

Paulien Wiersma en Felix Weijdema (Vakspecialisten voor  Life Sciences en Geneeskunde aan de Universiteitsbibliotheek Utrecht)

Maximaal aantal deelnemers

20

Studiepunten

0.1 EC

Datum workshop

Donderdag 29 november 2018
Tijd: 17:00-19:00 uur

De workshop wordt gegeven in het Engels.

Deze workshop leert je je onderzoeksvraag beter te formuleren en daardoor wordt het doen van literatuuronderzoek makkelijker en ook betrouwbaarder
Ik leerde vaardigheden die me hielpen om goed literatuuronderzoek te doen.
Begindatum en -tijd
29 november 2018 17:00
Einddatum en -tijd
29 november 2018 19:00
Entree
Gratis