13 november 2018 van 09:30 tot 14:45

Symposium Systematic Reviewing 3.0

Dinsdag 13 november organiseren de Faculteit Sociale Wetenschappen, de universiteitsbibliotheek en ITS het symposium Systematic Reviewing 3.0 in de Boothzaal van de Universiteitsbibliothek Uithof.

Systematisch literatuuronderzoek wordt steeds belangrijker in academisch onderzoek. Het aantal systematische literatuuronderzoeken dat door onderzoekers wordt gepubliceerd neemt jaarlijks toe. Maar het uitvoeren van een degelijk systematisch literatuuronderzoek is een tijdrovende en bij tijd en wijle saaie klus. Er zijn tools die bijdragen aan een efficiënte workflow en de bibliotheek biedt ook de nodige steun. Nieuwe ontwikkelingen zoals text mining, het toepassen van R voor meta-analyses en financieringsmogelijkheden kunnen de systematische reviews nog verder verbeteren.

Het Systematic Reviewing 3.0 symposium verwelkomt zowel experts als nieuwelingen op dit gebied. In de ochtend kunt u kennismaken met het uitvoeren van het ‘perfecte’ systematische literatuuronderzoek, de verschillende fases en de beschikbare tools. In de middag komen toekomstige ontwikkelingen aan bod: zullen machines de boel overnemen?

Dit symposium maakt deel uit van het project met de naam Automated Systematic Review, gefinancierd door het Innovation Fund for IT in Research Projects.

De voertaal van het symposium is Engels.

U kunt zich aanmelden via de website. Hier vindt u ook de locatie en het volledige programma.

Begindatum en -tijd
13 november 2018 09:30
Einddatum en -tijd
13 november 2018 14:45