30 oktober 2018 van 12:30 tot 17:30

Symposium Poëzie in de klas – Als je goed om je heen kijkt

© iStockphoto.com

Op dinsdag 30 oktober vindt op de International Campus Utrecht van de Universiteit Utrecht het symposium Poëzie in de klas - Als je goed om je heen kijkt plaats. Tijdens dit symposium onderzoeken we hoe de vele manieren waarop poëzie tot ons komt een plaats heeft – of zou kunnen krijgen – in het voortgezet onderwijs.

De middag wordt geopend door Kila van der Starre, promovendus bij Moderne Nederlandse Letterkunde aan de UU. Zij onderzoekt voor haar proefschrift hoe mensen buiten het boek om in aanraking komen met poëzie. Haar bevindingen bieden ook kansen voor het onderwijs. Jeroen Dera, neerlandicus aan de Radboud Universiteit Nijmegen, zal vertellen hoe poëzie kan worden ingezet in andere domeinen van het schoolvak Nederlands.

Workshops

Verder zijn er workshops, verzorgd door Corina Breukink, Hans Das, Babs Gons, Lucas Hirsch en Maarten van der Graaff. Zij richten zich op uiteenlopende onderwerpen als spoken word, het belang van voordracht, digitale poëziegames, lyrische ontwikkeling van leerlingen en poëzieleesdidactiek.

Daarnaast krijgen makers van bijzondere poëzie-initiatieven de kans zichzelf bij het publiek te introduceren.

Het symposium is een initiatief van de Universiteit Utrecht i.s.m. het Nederlands Letterenfonds en Stichting Lezen.

Begindatum en -tijd
30 oktober 2018 12:30