23 maart 2018 van 12:00 tot 17:30

Symposium: Overwin ongelijkheid op werkvloer en in maatschappij

Vrouwen die voor hetzelfde werk niet hetzelfde salaris krijgen. Bedrijven die bij het aannemen van werknemers discrimineren. Nog altijd is er binnen organisaties veel ongelijkheid. Terwijl niet zelden blijkt dat een diverser en inclusiever werknemersbestand de sleutel is tot meer innovatie, meer flexibiliteit, en een beter bedrijfsresultaat. Met het symposium Overcoming inequality in organizations and society van de Universiteit Utrecht gaan toonaangevende wetenschappers (waaronder de Amerikaanse Joan Williams) en professionals in discussie om tot een oplossing te komen voor het diversiteitsprobleem.

Een van de sprekers op het symposium is Universiteitshoogleraar en sociaal psychologe Naomi Ellemers. Eind vorig jaar startte zij de Nederlandse InclusiviteitsMonitor, waarmee ze
beleidsvorming en -uitvoering van inclusief werkgeverschap onderzoekt. In haar lezing gaat zij in op de vraag hoe en waarom organisaties hun maatschappelijke verantwoordelijkheid kunnen nemen, en bij kunnen dragen aan het verminderen van sociale ongelijkheid.

Bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt

Naast wetenschappers komen professionals aan het woord, zoals Ron Steenkuijl, Directeur Corporate Affairs bij ADG Dienstengroep. Binnen ADG, met een werknemersbestand van meer dan 50.000 medewerkers, heeft Steenkuijl een programma opgezet (“De Wil”) waarmee hij bouwt aan een inclusieve arbeidsmarkt, een waarbij iedereen betrokken is, en iedereen meetelt.

Het symposium is een paar dagen voordat de Universiteit Utrecht haar 382e verjaardag viert. Tijdens de dies, op 26 maart, wordt de Amerikaanse Joan Williams benoemd tot eredoctor.

Begindatum en -tijd
23 maart 2018 12:00