Symposium: De impact van klimaatverandering op opvoeden en opgroeien

Een realistische en hoopvolle toekomst

tot

Volgens het KNMI verandert het klimaat in Nederland volgens de meest optimistische scenario's ingrijpend. Dit heeft grote gevolgen voor kinderen, jongeren en hun ouders. En dat vraagt iets van betrokken partijen zoals docenten, pedagogen, beleidmakers en jongeren. Nu en in de toekomst.

Wat betekent klimaatverandering voor het opvoeden en opgroeien? En hoe kijk je samen met kinderen en jongeren naar een realistische en hoopvolle toekomst? Op 28 februari 2024 organiseren het Nederlands Jeugdinstituut, Dynamics of Youth (Universiteit Utrecht) en de Jonge Klimaatbeweging een symposium in Utrecht om hier kennis over te delen. Met als doel dat jij er verder mee aan de slag kunt in jouw organisatie.

Op het symposium delen experts kennis vanuit diverse invalshoeken. Het definitieve programma volgt nog, maar denk aan onderwerpen als mentaal welzijn, jongerenparticipatie binnen bedrijven en kinderrechten.

Voor wie?

Beleidsmakers die een pedagogische verantwoordelijkheid hebben om jeugd, ouders en mede-opvoeders te ondersteunen in het opgroeien en opvoeden; jongerenorganisaties, ook binnen het bedrijfsleven; pedagogen; docenten; psychologen; belangenbehartigers kinderrechten.

Praktische informatie

Het symposium vindt plaats op woensdag 28 februari 2024 van 9:00 tot 17:00 uur in Utrecht.

Podcast: Klimaateducatie - van eco-angst naar hoop

Wil je alvast meer weten over het onderwerp van dit symposium? Luister naar de twaalfde aflevering van podcast Jong Geleerd: de UU-podcast voor jeugdprofessionals. Hierin gaan we in gesprek Tim Favier, onderzoeker klimaateducatie aan de Universiteit Utrecht, en Rob Adriaens, teamleider en coördinator van het GeoFuture-programma bij Het Streek Lyceum in Ede. Daarnaast laten we een aantal jongeren aan het woord. Wat voor toekomst zien zij en is dit ook wenselijk?

Luister op Spotify
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Utrecht
Gratis, aanmelding vereist
Aanmelden

Laat het ons weten als je interesse hebt om op de mailinglijst te komen voor dit event. Dat kan via deze link. Daarna ontvang je meer informatie over het symposium en aanmelding. Let op: er is veel animo, een voorinschrijving is geen garantie voor een toegangsbewijs.