Studium Generale – Wat bezielt gelovigen?

Geloof je het zelf?

tot

Hoe 'weten' mensen dat God bestaat? Met filosoof dr. Rik Peels (VU).

Rede en geloof worden vaak tegenover elkaar gezet: aan de ene kant de atheïstische wetenschapper die de oerknal probeert te bewijzen, aan de andere kant de gelovige die ‘voelt’ dat er een goddelijke kracht bestaat. Religie wordt gezien als antwoord op vragen waar de wetenschap niks mee kan, zoals wat de zin van het leven is. Geloof is een kwestie van het hart, wetenschap van het hoofd. 

Klopt deze tegenstelling wel? Kan het bestaan van God op een logische manier beredeneerd worden? Baseren mensen hun godsgeloof op meer dan slechts een gevoel? Welke rol spelen openbaringen en religieuze ervaringen? En wat als de atheïst moet bewijzen waarom God niet bestaat, in plaats van andersom? Filosoof dr. Rik Peels (VU) legt uit hoe religieuze kennis werkt.    

In samenwerking met Faculteit Sociale wetenschappen, Bètawetenschappen en Geesteswetenschappen. 

Dineren in de Faculty Club

In samenwerking met de Faculty Club bieden we de mogelijkheid om voorafgaand aan de lezing te dineren in de Huiskamer. De kosten voor het diner (hoofdgerecht, drankjes, koffie/thee) bedragen €25,50 (studententarief 19,50 euro). Het diner begint om 18:00. Reserveer een plek aan tafel via het aanmeldformulier.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Academiegebouw, Aula (lezing) en Huiskamer (diner)
Entree
Gratis
Aanmelden

Niet nodig. Let op: vol = vol.

Meer informatie
Eventpagina