Studium Generale – Voorkomen is beter dan genezen

Zorgen over de zorg

tot

Is preventie het antwoord op de zorgcrisis? Met o.a. arts maatschappij & gezondheid dr. Marielle Jambroes (UMC Utrecht).

De afgelopen tijd is duidelijk geworden dat de zorg de patiëntenstroom bijna niet meer aankan. De oplossing ligt voor de hand: we moeten allemaal gezonder worden! Het huidige volksgezondheidsbeleid legt veel verantwoordelijkheid bij het individu. Maar onze gezondheid wordt voor een groot deel beïnvloed door factoren waar we geen of weinig invloed op hebben. Het maakt nogal uit waar je woont – aan een drukke, vervuilde straat of onder een vliegroute bij Schiphol. En wat je sociaaleconomische status is – of je schulden hebt of twee banen hebt om rond te komen. De kansen op een gezond leven zijn in Nederland dus niet gelijk verdeeld.

In deze laatste editie van Zorgen over de zorg onderzoeken we hoe we de volksgezondheid kunnen bevorderen, zonder groepen uit het oog te verliezen. Wat bepaalt een gezond leven? Hoe brengen we de verschillende factoren die daaraan bijdragen in kaart? En hoe kunnen artsen die informatie gebruiken om zorg op maat te bieden? Met arts maatschappij & gezondheid dr. Marielle Jambroes (UMC Utrecht), epidemioloog prof. Roel Vermeulen (UU) en ervaringsdeskundige armoede en sociale uitsluiting Eugenie Mac-nack (UMC Utrecht).

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
TivoliVredenburg (Cloud Nine)
Entree
Gratis
Aanmelden

Tickets/rsvp

Meer informatie
Eventpagina