Studium Generale – De logica van magie

Geloof je het zelf?

tot

Is er een verschil tussen magie en wetenschap? Met wetenschapshistoricus dr. Daan Wegener (UU).

Van Game of Thrones tot Harry Potter: magie is al lang niet meer alleen voor nerds. De boeken en films staan in een lange traditie van magisch denken.Waar komt onze fascinatie voor spreuken, spoken en fantasiedieren vandaan? Volgens wetenschapshistoricus dr. Daan Wegener (UU) is magie zeker geen onzin. In het verleden was het een belangrijk wapen tegen bijgeloof, en het heeft zelfs bijgedragen aan het ontstaan van de moderne scheikunde, geneeskunde en antropologie. Wegener vertelt over de waarde van magie en welke rol toverkunst speelt nu nog speelt in onze samenleving.

In samenwerking met Faculteit Sociale wetenschappen, Bètawetenschappen en Geesteswetenschappen.

Dineren in de Faculty Club

In samenwerking met de Faculty Club bieden we de mogelijkheid om voorafgaand aan de lezing te dineren in de Huiskamer. De kosten voor het diner (hoofdgerecht, drankjes, koffie/thee) bedragen €25,50 (studententarief 19,50 euro). Het diner begint om 18:00. Reserveer een plek aan tafel via het aanmeldformulier.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Academiegebouw, Aula (lezing) en Huiskamer (diner)

Aanmelden voor de lezing is niet nodig. Let op: vol = vol.

Eventpagina