SIG Interdisciplinariteit en Community Engaged Learning: Omgaan met onzekerheid als docent

tot

Hoe verandert jouw rol als docent in inter- of transdisciplinair onderwijs? En hoe ga je om met de onzekerheid die bij deze vormen van onderwijs komt kijken? Op 11 juni slaan de Special Interest Group (SIG) Interdisciplinariteit en Community Engaged Learning de handen ineen om onderlinge ervaringen uit te wisselen.

Nieuwe rollen in de voorbereiding en uitvoering

Tijdens de SIG gaan we in op de taken en rollen van de docent in de verschillende fases van inter- en transdisciplinair onderwijs, van de voorbereiding tot uitvoering en evaluatie. Waar komt onzekerheid bij kijken en waarom? Denk bijvoorbeeld aan het ‘werven’ van studenten of maatschappelijke partners voor jouw cursus in de voorbereiding, of dat je tijdens de cursus minder gericht bent op het ‘zenden’ van kennis als in andere cursussen. Daarnaast roepen interdisciplinaire of community engaged cursussen soms ook onzekerheid op bij studenten: hoe kan je als docent een omgeving creëren waarin zij kunnen omgaan met die onzekerheid?

Ervaringsverhalen

Tijdens de SIG zullen er twee voorbeelden van cursussen besproken worden: hoe ziet de rol van de docent in deze cursussen eruit? Roos de Jonge (UMCU) en Gerard van der Ree (UCU) zullen vertellen over hun ervaringen en hun perspectief delen op onzekerheid als docent in het onderwijs. Roos zal vertellen over haar cursus ‘Complexe Maatschappelijke Vraagstukken’. Dit is een interdisciplinaire cursus rondom maatschappelijke problemen en gezondheidszorg, georganiseerd vanuit het UMCU, GW en de HKU. Gerard zal vertellen over de cursus ‘Creating Societal Impact: Interdisciplinary cooperation and contributing to public value’. Dit is een cursus waarin studenten van REBO en UCU op een interdisciplinaire wijze met elkaar samenwerken aan maatschappelijke vraagstukken (bijv. sociale ongelijkheid), waarbij de producten met of voor externe stakeholders worden gemaakt. Naast deze voorbeelden is er voor deelnemers veel ruimte voor vragen en het inbrengen van eigen uitdagingen en successen.

Praktische informatie

Alle UU-medewerkers met interesse in deze onderwerpen zijn van harte uitgenodigd om aan te sluiten bij de SIG-bijeenkomst. Meld je dan aan via het formulier hieronder. De bijeenkomst is inclusief lunch.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd