SIG Community Engaged Learning: wat haal ik als docent uit CEL?

tot

Op tal van plaatsen binnen de UU werken docenten en studenten samen met externe partners aan maatschappelijke vraagstukken. De Special Interest Group Community Engaged Learning (SIG CEL) biedt een platform voor docenten om ervaringen over deze onderwijsvorm met elkaar te delen en nieuwe samenwerking te starten. Op 6 april 2023 wordt de volgende bijeenkomst georganiseerd van de SIG, die ingaat op de vraag: wat halen docenten zelf uit CEL?

Inhoud van de bijeenkomst op 6 april

In Community Engaged Learning (CEL) staat wederzijds leren centraal. Dit betekent dat zowel studenten, maatschappelijke partners en docenten meerwaarde halen uit de onderlinge samenwerking. Deze bijeenkomst gaat in op het docentperspectief, met vragen als ‘Wat betekent onderwijsinnovatie, en CEL specifiek, voor je ontwikkeling en identiteit als docent?’ en ‘In hoeverre kan CEL ook je werk als onderzoeker beïnvloeden?’.

Christel Lutz zal de bijeenkomst aftrappen met een aantal vragen die voortkomen uit haar werk in faculty development (o.a. als senior/principal fellow, CAT) om het gesprek hierover aan te zwengelen. Verder zullen ook SIG voorzitters Rebecca Nordquist en Jocelyn Ballantyne aanwezig zijn om het gesprek begeleiden. Er is veel ruimte voor het uitwisselen van onderlinge ervaringen.

Voor wie?

Medewerkers van de Universiteit Utrecht die zich bezighouden met of geïnteresseerd zijn in Community Engaged Learning en/of geïnteresseerd zijn in de meerwaarde van onderwijsinnovatie voor (de ontwikkeling van) docenten.

Praktische informatie

De SIG bijeenkomst vindt plaats op donderdag 6 april 2023 om 11.30-13.00 uur in het Marinus Ruppertgebouw, zaal 119 (USP campus). Er worden broodjes geregeld om samen te lunchen tijdens de bijeenkomst.

Aanmelden
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Marinus Ruppertgebouw 119
Aanmelden

Meld je hier aan