4 mei 2019 van 20:30 tot 21:30

SG lezing: 4-mei lezing

complize / photocase.com

Na de Tweede Wereldoorlog kwam de Europese eenwording in een stroomversnelling terecht. Nu staat ze onder druk. Kan de complexe Europese geschiedenis ons helpen het heden beter te begrijpen? Europacorrespondent en columnist Caroline de Gruyter (NRC Handelsblad) spreekt dit jaar de herdenkingslezing uit. De avond wordt afgesloten met een optreden van celliste Geneviève Verhage (Cello Octet Amsterdam).

Met deze lezing koppelt de Universiteit Utrecht de nationale herdenking aan actuele maatschappelijke ontwikkelingen. De lezing is tevens een eerbetoon aan prof. dr. Victor Koningsberger. Hij nam het in de Tweede Wereldoorlog als eerste Nederlandse hoogleraar op voor zijn Joodse collega’s die door de Duitse bezetter van de universiteit werden verbannen.

Begindatum en -tijd
4 mei 2019 20:30