10 maart 2015 van 20:00 tot 22:00

SG: Filosofisch Café: Keuzestress, autonomie en wilskracht

Duik de diepte in en verleg de grenzen van je denken tijdens de vijf Filosofische Cafés die Studium Generale en het departement Filosofie en Religiewetenschap organiseren in de eerste helft van 2015. De bijeenkomst op 10 maart gaat over keuzestress, autonomie en wilskracht.

Iedere dag sta je voor talloze keuzes. En die zijn lang niet allemaal even makkelijk. Want hoe bepaal je wat de juiste studie is, hoe je je verzekert, of welke partner je kiest? Kan je nog wel verstandig blijven kiezen als er zoveel keuzes op je afkomen? We zien onszelf graag als autonoom, maar wetenschappelijk onderzoek laat zien dat we helemaal niet zulke goede beslissers zijn. We falen geregeld in het juist interpreteren van informatie en denken vaak alleen aan de korte termijn. Toch willen we liever niet dat de politiek voor ons kiest. Hoe maken we van onszelf betere beslissers? Hoe kunnen we ons wapenen tegen keuzestress zonder het heft uit handen te geven?

Dr. Joel Anderson (Ethiek Instituut, UU) en dr. Will Tiemeijer (WRR) spreken over autonomie en het heft in eigen hand nemen. Hoe voorkom je keuzestress?

Begindatum en -tijd
10 maart 2015 20:00
Einddatum en -tijd
10 maart 2015 22:00
Entree
gratis
Meer informatie
Studium Generale