tot

SG: De arbeidsmarkt van de toekomst

De coronacrisis legt bloot hoe kwetsbaar zzp'ers en flexwerkers zijn voor economische tegenslag. Arbeidseconoom Joop Schippers onderzoekt de toekomst van de arbeidsmarkt. Biedt de huidige crisis een kans om structurele problemen aan te pakken?

Veel flexwerkers en zzp’ers zijn hard getroffen in de coronatijd. De regering tast diep in de buidel om bedrijven en banen te redden. Maar dat is slechts een tijdelijke oplossing. Volgens arbeidseconoom prof. dr. Joop Schippers (UU) legt de crisis bestaande pijnpunten bloot. De ooit bejubelde flexibele arbeidsmarkt heeft een schaduwzijde: steeds meer mensen vallen als zzp’er buiten het sociale vangnet. De zzp’er in 2020 is bovendien steeds vaker geen vrije ondernemer, maar een postbode of horecamedewerker, die weinig kans heeft om buffers op te bouwen. Hoe organiseren we de arbeidsmarkt op een duurzame manier? 

Deze uitzending is live via de FB-pagina van SG te zien en later on demand op onze eigen website. Heb jij een vraag voor Joop Schippers over de recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Stel hem dan uiterlijk 23 juni via info[@]sg.uu.nl 

Joop Schippers is één van de sleutelfiguren in de Future of Work hub van de Universiteit Utrecht.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Facebook Studium Generale
Entree
Gratis
Meer informatie
Studium Generale