Science Café: Structures of Strength - Hidden Similarities in Porous Materials

S4S Café

tot

Graag nodigen we je uit voor het volgende Science for Sustainability (S4S) Café, waar we een ongebruikelijke samenwerking in de wereld van poreuze materialen presenteren. "Structures of Strength (SoS) is een team samengesteld uit wetenschappers uit meer dan vijftien verschillende disciplines, waaronder gezondheid, energie, voeding en milieu. SoS heeft de missie om de verborgen verbanden tussen deze uiteenlopende wetenschappelijke gebieden te onthullen en interdisciplinaire samenwerkingen te bevorderen die een betekenisvolle impact hebben. Dit innovatieve team onderzoekt de veelzijdige toepassingen van poreuze materialen, variërend van natuurlijke en industriële tot medische en culturele contexten.

Tijdens het Café willen we verschillende toepassingen van poreuze materialen bespreken en hoe poreuze materialen kunnen dienen als bruggen die onderzoek verbinden over een breed scala van vakgebieden. Diverse prototypes en voorbeelden van poreuze materialen en toepassingen van poreuze materialen zullen tijdens het evenement worden getoond.

Programma

15:15 - 15:30     Doors open, VMA Bistro

15:30 - 16:30     Opening by Matteo Monai

  • Porous materials across fields - Amir Raoof
  • Porous materials & medication for oral administration - Julian Quodbach
  • Porous materials in bioartificial kidneys - Silvia Mihaila
  • Printing paper as porous material - Qianjing Tang
  • The role of porous materials in sustainable nephrology - Jeroen Vollenbroek

16:30 - 17:00    Q&A and discussion

17:00                 Drinks

SoS is een project dat is gestart vanuit het Center for Unusual Collaborations (CUCo). CUCo presenteert de documentaire "1+1=3," waarin een kijkje achter de schermen wordt geboden in de reis van het SoS-team bij het smeden van baanbrekende interdisciplinaire samenwerkingen. CUCo zal deze documentaire streamen gedurende september en oktober 2023.

Klik hier voor meer informatie en de trailer
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Vening Meinesz building A, Bistro
Entree
Free
Aanmelden

Please, use this registration form to register for the event.