Schrijven over ziekte en gezondheid: een interview met Anne Boyer

ILFU x OLS

tot
Foto van Anne Boyer die tegen een muur aanleunt
Foto: Ministerio de Cultura de la Nación via Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

In samenwerking met het International Literature Festival Utrecht (ILFU) en de Onderzoeksschool Literatuurwetenschappen (OLS) organiseren Mia You en Hannah van Hove (Vrije Universiteit Brussel) het evenement Schijven over ziekte en gezondheid op donderdag 7 december. Dichter en essayist Anne Boyer draagt voor uit eigen werk en gaat in gesprek met universitair hoofddocent Engelse taal en cultuur Anna Poletti en schrijver en criticus Nadia de Vries. De voertaal van het evenement is Engels.

Anne Boyer

Anne Boyer is dichter en essayist. Haar nieuwste boek, Het onsterven (2020, vertaald door Henny Corver), werd in 2020 bekroond met de Pulitzerprijs voor algemene non-fictie. Daarnaast won ze in 2018 zowel de Cy Twombly-poëzieprijs als een Whiting Award in de categorie poëzie. Eerder schreef ze onder meer A Handbook of Disappointed Fate (2018), verschillende poëziebundels en Garments Against Women (2015), waarmee ze een CLMP Firecracker-prijs in de wacht sleepte. Ze werd geboren en groeide op in Kansas, Texas. Momenteel werkt ze als poëzieredacteur voor de New York Times Magazine en geeft ze les aan de Universiteit van St. Andrews in Schotland.

Anna Poletti

Anna Poletti is hoofddocent Engelse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht. Zij is auteur van Stories of the Self: Life Writing After the Book (2020). Daarnaast leverde ze een bijdrage aan Graphic Medicine, een publicatie die tot stand kwam uit een samenwerking tussen stripkunstenaars en academici binnen de domeinen schrijven, literatuur en strips.

Nadia de Vries

Nadia de Vries is dichter en schrijver. Haar debuutroman De bakvis (2022) stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs en de Boekenbon Literatuurprijs. Daarnaast schreef ze drie Engelstalige dichtbundels, Dark Hour (2018), I failed to swoon (2021) en Know Thy Audience (2023). In Kleinzeer (2020) onderzoekt ze ten slotte de onzichtbare wereld van ziekte (van kinderleukemie tot depressie). Haar tweede roman verschijnt in 2024.

Dit evenement wordt georganiseerd door de OSL-gefundeerde research incubator Creative-Critical Approaches to the Health Humanities.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Achter de Dom 14
8,50 euro (5 euro voor studenten, 20 procent korting voor ILFU-leden)