24 mei 2017 van 09:30 tot 13:30

Scenario Machine masterclass: De Toekomst van de Markt en Innovatie

Hoe onderneem je in een samenleving die draait om welvaart distributie?De moderne geschiedenis bestaat uit een opeenvolging van disruptieve innovaties van boekdrukkunst naar stoommachine, en van verbrandingsmotor naar digitale computer. Deze cycli van creatieve destructie vernietigden banen en elites, en creëerden weer nieuwe. En zij brachten de welvaart, gezondheid en veiligheid die we vandaag kennen. Maar volgens vele economen zou de huidige golf van automatisering wel eens tot een herschikking van de economie kunnen leiden waarbij menselijk arbeid steeds minder nodig is in het produceren van economische welvaart.

Hoe onderneem je in een duurzame en inclusieve samenleving die draait om de distributie van welvaart in plaats van het doen groeien van productie en consumptie. Voor welk soort innovatie zal er een markt zijn? Naar welk soort vooruitgang zal vraag zijn? Hoe zal ondernemerschap er uitzien en waar zullen consumenten in geïnteresseerd zijn?

Meld je aan!

Wij zoeken een deelnemersgroep met een diversiteit in kennis, kunde en achtergrond geïnteresseerd en gerelateerd aan het thema’s van de masterclasses.Van academici tot ervaringsdeskundigen, hobbyisten tot professionals, en geschiedschrijvers tot toekomstdenkers zijn allen welkom.

Toekomstscenario's

Scenario Machine: een workshop-installatie ontwikkeld door Monnik, een studio die zich toelegt op het ontwikkelen van toekomstscenario’s voor het Utrecht Science Park (USP). Met de Scenario Machine geeft Monnik een Science Fiction Masterclass waarin de deelnemers een historisch-futuristische denkkader aangereikt krijgen, om te kunnen denken en bouwen aan een mogelijke toekomst voor zichzelf en het USP. Wij vragen jou een ochtend mee te doen, denken en ervaren hoe een aantal mogelijke toekomsten jou en je omgeving zal raken. Met deelname draag je bij aan de verrijking van een toekomstscenario dat Monnikvoor het Utrecht Science Park ontwikkeld in het kader van Zero Footprint Campus.

Begindatum en -tijd
24 mei 2017 09:30
Einddatum en -tijd
24 mei 2017 13:30