19 mei 2017 van 20:30 tot 23:00

Sarah Dellmann over de toverlantaarn bij Museumnacht Leiden

Toverlantaarnplaten - historischmuseumdeventer.nl

Wist jij dat de toverlantaarn de voorloper is van de cinema zoals we die nu kennen? Dr. Sarah Dellmann (Media en performance) zal er in haar lezing tijdens de Museumnacht Leiden alles over vertellen en alle brandende vragen beantwoorden.

Dellmann zal driemaal haar lezing geven: om 20:30, 21:30 en 22:30 uur. De lezing van 21:30 uur zal in het Engels gegeven worden, bij de andere twee is de voertaal Nederlands.

Dr. Sarah Dellmann

A Million Pictures

De toverlantaarn was een van de belangrijkste visuele massamedia in de negentiende eeuw, maar in tegenstelling tot de massamedia van de twintigste eeuw – film en televisie – heeft deze fascinerende vorm van geprojecteerde beelden tot nu toe nauwelijks wetenschappelijke aandacht gekregen. Het Europese onderzoeksproject 'A Million Pictures' heeft als doel om de rol van de toverlantaarn voor educatie en kennisoverdracht in kaart te brengen. In het project, dat wordt gecoördineerd door dr. Sarah Dellmann en prof. dr. Frank Kessler van de Universiteit Utrecht, werkt de UU samen met universitaire partners in België, Groot-Brittannië en Spanje.

Begindatum en -tijd
19 mei 2017 20:30