22 april 2017 van 10:00 tot 16:30

Rotsplantendag

Nationale Rotsplantendag

Een makkelijke rotstuin voor iedereen

Tijdens de Nationale Rotsplantendag op 22 april organiseert de Nederlandse Rotsplanten Vereniging (NRV) haar jaarlijkse voorjaarsrotsplantenmarkt, de grootste in Nederland! Kwekers en liefhebbers van heinde en ver bieden een enorm sortiment rotsplanten aan. Deze mensen delen niet alleen graag hun planten, maar ook hun kennis!
Daarnaast zijn er rondleidingen door de grootste rotstuin van Europa, die in deze tijd van het jaar al heel veel moois te bieden heeft. Tijdens de rondleidingen is er extra aandacht voor makkelijke rotsplanten die iedereen kan kweken.

Om 11.00 uur en om 14.00 uur kunt u meelopen met een rondleiding door de Rotstuin. Tijdens deze rondleidingen vertelt de hortulanus van de Tuinen u van alles over makkelijke rotsplanten. Er zijn honderden soorten rotsplanten, die lang niet allemaal gemakkelijk te kweken zijn in ons lage kikkerlandje. Maar er zijn er ook die eigenlijk onverwoestbaar zijn, nooit extra water nodig hebben en op de meest moeilijke plaatsen nog groeien. Ze bloeien vaak rijk en makkelijk of hebben mooie, wintergroene bladrozetten. Allerlei soorten Steenbreek, Zonneroosje, Huislook en Campanula stellen nooit teleur op een zonnig plekje. Voor in de schaduw zijn er prachtige miniatuurvarentjes en tal van andere planten die het daar naar de zin hebben. Het leuke van een rotstuin is dat je op een kleine oppervlakte een boeiende tuin kunt aanleggen die het hele jaar door mooi is. En met deze gemakkelijke soorten kan iedereen een mooie rotstuin aanleggen; in elke tuin en op elke plek!

De markt op

De uitgebreide rotsplantenmarkt is bekend tot over de grenzen en trekt jaarlijks veel bezoekers. Hier vind je het grootste sortiment rotsplanten bij elkaar en het is zowel voor de beginnende als de doorgewinterde rotstuinier dé start van het seizoen. De verkopers zijn allemaal topkwekers op rotsplantengebied, en zelf ook enthousiaste liefhebbers die je graag adviseren en op weg helpen bij het rotstuinieren. De markt duurt van 10. 00 tot 15.00 uur.

Kijk hier voor de deelnemers.

 

 

Klik hier voor het hele jaarprogramma.

Begindatum en -tijd
22 april 2017 10:00
Einddatum en -tijd
22 april 2017 16:30
Entree
Reguliere entreeprijs