22 mei 2018 van 18:45 tot 21:30

Publieksavond Hersencentrum

UMC Publieksavond Hersenen

Op dinsdag 22 mei organiseert het UMC Utrecht Hersencentrum een publieksavond over Hersenen. Tijdens deze avond willen we u meenemen in onze wereld van onderzoek en zorg op het gebied van hersenen binnen het UMC Utrecht.

U ontvangt deze uitnodiging omdat u heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van nieuws vanuit het Hersencentrum. Dit houdt in dat u vier keer per jaar onze nieuwsbrief Hoofdlijnen ontvangt. Vanwege deze interesse nodigen wij u ook graag uit voor de publieksavond. Van harte welkom!

Programma

Inloop met informatiemarkt - vanaf 18.45 uur
Kijk alvast rond op de informatiemarkt, en drink een kopje koffie of thee

Opening - 19.30 uur

Beroerte
Wat is de laatste stand van zaken op het gebied van onderzoek en zorg voor patiënten met een beroerte? Gabriël Rinkel, hoogleraar neurologie, geeft uitleg. Ook vertelt een patiënt vanuit ervaring hoe het is om te maken te krijgen met een beroerte.

Labeling
Welk effect heeft het als je door het stellen van een psychische diagnose een label krijgt? Sarah Durston, hoogleraar ontwikkelingsstoornissen, legt meer uit over de verschillende kanten die een label met zich mee kan brengen.

ALS
Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ALS-onderzoek? Er wordt een update gegeven vanuit de neurologen en er is ruimte voor het stellen van vragen.

Patiëntbetrokkenheid en zorginnovatie
Hoe kunnen patiënten goed betrokken worden bij wetenschappelijk onderzoek ten dienste van een verbetering van hun behandeling? Marjolijn Ketelaar, onderzoeker revalidatie, deelt haar ervaringen. Vanuit de anesthesiologie wordt verteld over de innovatieve delirium-monitor.

Presentatie magazine UMC Utrecht Hersencentrum
Tijdens deze avond wordt ook een nieuw magazine over het Hersencentrum gepresenteerd! Dit magazine is ontwikkeld in samenwerking met New Scientist. Uiteraard krijgen bezoekers van de publieksavond een exemplaar van het magazine mee naar huis.

Afsluiting - 21.30 uur

Presentator van deze avond is Jim Jansen. Hij is hoofdredacteur van New Scientist en coördineerde de UMC Utrecht-special die deze avond gepresenteerd wordt. Daarnaast is Jim wetenschapscoördinator bij het Parool en praat over wetenschappelijke onderwerpen op radio en tv (DWDD, De Ochtend, Pauw).

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Marcel Latuperissa. Hij is songwriter, sessiemuzikant en multi-instrumentalist. Hij speelde op bijna alle grote en kleine podia in het land, leverde bijdragen aan meerdere albums en is actief in meerdere bands in uiteenlopende genres.

De avond wordt in woord en beeld op een creatieve manier samengevat door Irma Rademaker en Norbert Vermeer van de Congres Tekenaar.

Begindatum en -tijd
22 mei 2018 18:45
Einddatum en -tijd
22 mei 2018 21:30