6 april 2018 van 12:45 tot 13:45

Promotie: Vernieuwing in het hoger beroepsonderwijs in een versnelling

Op vrijdag 6 april 2018 om 12.45 uur zal Remco Coppoolse zijn proefschrift Werkregels voor innovatiemanagers. Vernieuwing in het hoger beroepsonderwijs in een versnelling verdedigen.

Stagnatie in onderwijsinnovaties is een belangrijke oorzaak voor het uitblijven van resultaten. De stagnatie is het gevolg van twee kernproblemen in onderwijsinnovatie: (1) een lineaire basisredenering die geen recht doet aan het moeilijk te voorspellen verloop van onderwijsinnovatie en (2) de innovatie gaat vaak voorbij aan het inhoudelijke debat met docenten, waardoor docenten niet geneigd zijn het nieuwe gedrag te implementeren.

In dit onderzoek wordt de lineaire basisredenering ingewisseld voor het dynamisch multi-actor perspectief. Dit nieuwe perspectief vraagt om ander gedrag van de leider van onderwijsinnovatie, de innovatiemanager. Daarmee kunnen we werkregels ontwerpen die een innovatiemanager kan inzetten om continuïteit in onderwijsinnovatie te realiseren.

Remco Coppoolse is docent/onderzoeker Onderwijsinnovaties aan de Hogeschool Utrecht en als buitenpromovendus verbonden aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht.

Begindatum en -tijd
6 april 2018 12:45