11 september 2018 van 12:45 tot 13:45

Promotie: Het reguleren van de markt voor cannabis: de constructie van een innovatief drugsbeleid in Uruguay

Domplein met Aacademiegebouw in Utrecht

Clara Musto, uit Uruguay, verdedigt op 11 september 2018 haar proefschrift, getiteld: Regulating Cannabis Markets. The construction of an innovative drug policy in Uruguay.

Samenvatting

In december 2013 verraste Uruguay, een klein land in het zuiden van Zuid-Amerika, de wereld als de eerste natie die de cannabismarkt uitgebreid regelde. Achter de goedkeuring van deze wet ging een vreemde en conflictueuze combinatie van nationale vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, wetgevende en uitvoerende machtsondernemers en transnationale netwerken samen om cannabisregulering tot stand te brengen.

Gebaseerd op een tien jaar na dit politieke proces, worden in dit proefschrift de moeren en bouten van de Uruguayaanse hervorming blootgelegd. Ik laat zien hoe politieke actoren het probleem van illegale cannabis op verschillende manieren vormden en hoe dit belangrijke connotaties had voor het aannemen van alternatieve beleidsontwerpen. Causale procesopsporing wordt gebruikt om deze verschillende benaderingen van politieke morele grondslagen en macroniveau-factoren te relateren, zoals het snelle secularisatieproces dat Uruguay doormaakte of de veerkracht van toenemende criminaliteitscijfers in economisch welvarende samenlevingen. Verderop laat ik zien hoe deze politiek geleidede verandering helpt om belangrijke eigenaardigheden van het implementatieproces te begrijpen. Bijgevolg probeert de selectie van deze casestudy bij te dragen aan het lopende debat over hoe het drugsbeleid kan worden verbeterd, in de veronderstelling dat om een ​​alternatief beleid of alternatieve manieren van beleid te suggereren, het essentieel is om te proberen te begrijpen hoe beleid wordt gevoerd in de eerste plaats.

Begindatum en -tijd
11 september 2018 12:45