12 oktober 2018 van 10:30 tot 11:30

Promotie Gisela Carrasco Miró over kloof postkoloniale theorie en economie

© iStockphoto.com/FernandoPodolski
© iStockphoto.com/FernandoPodolski

Op 12 oktober 2018 verdedigt Gisela Carrasco Miró (Genderstudies) haar proefschrift 'Epistemologies at a Crossroads. Decolonising Knowledges on Politics of Development, Economics, and Feminism' over de ontluikende benadering van postkoloniale feministische economie. 

Postkoloniale theorie levert een grondige kritiek op culturele hegemonie en dominantie. Postkoloniale benaderingen zijn echter vaak bekritiseerd vanwege de marginale rol die economische dimensies spelen in hun analyse, zoals blijkt uit het relatieve gebrek aan aandacht voor thema’s zoals armoede, het scheppen van welvaart en land. Omgekeerd is er binnen de bestaande economische literatuur een gebrek aan aandacht voor postkolonialiteit en postkoloniale ideeën.

mogelijke alternatieve benaderingen kloof postkoloniale theorie en economie

Gisela Carrasco Miro
Gisela Carrasco Miro

Mogelijke alternatieven voor deze kloof tussen postkoloniale theorie en economie zijn, in epistemologische termen, de ontbrekende verbindingen, de incomplete vermeldingen, de leegtes en scheuren in het economisch denken en in de praktijk. Dit proefschrift neemt als uitgangspunt het idee dat deze kansen onvoldoende verkend zijn, en heeft als doel om bij te dragen aan de ontluikende benadering van postkoloniale feministische economie. Gebruikmakend van een transdisciplinaire benadering, situeert Carrasco Miro dit proefschrift binnen het voortdurende project van dekolonisatie als een politieke, anti-koloniale en affirmatieve praktijk die in lijn is met projecten en theoretische benaderingswijzen die hegemonische en modernistische manieren om de wereld te kennen, zijn en zien, bekritiseren en uitdagen.

meer informatie

Meer informatie is beschikbaar in het Engels

Begindatum en -tijd
12 oktober 2018 10:30
Einddatum en -tijd
12 oktober 2018 11:30
Promovendus
Gisela Carrasco Miró
Proefschrift
Epistemologies at a Crossroads. Decolonising Knowledges on Politics of Development, Economics, and Feminism
Promotor(es)
Prof. dr. R. L. Buikema
Co-promotor(es)
Dr. C. L. Quinan
Entree
Gratis entree