2 oktober 2018 van 19:45 tot 21:45

Professor Denise de Ridder over keuzearchitectuur in Wageningen

Prof. dr. Denise de Ridder van de Universiteit Utrecht is uitgenodigd om op dinsdag 2 oktober te spreken bij een bijeenkomst van het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Wageningen. Haar lezing zal gaan over haar onderzoek over slimme keuzes bij het eten door zogenoemde keuzearchitectuur. Alumni van de Universiteit Utrecht zijn van harte welkom om deze lezing bij te wonen.

De lezing
Per dag nemen we zo’n 200 beslissingen over eten: van wat we kopen in de supermarkt tot het wel of niet nog een keer opscheppen bij de maaltijd. De meeste keuzes worden onbewust gemaakt, en dat maakt het des te lastiger om gezonder of minder te eten. Hoe kunnen individuele eigenschappen zoals het vermogen tot zelfcontrole en planning mensen helpen om onmiddellijke verleidingen te weerstaan? En hoe kan keuzearchitectuur helpen om ons meer te houden aan onze afspraken met onszelf?

Begindatum en -tijd
2 oktober 2018 19:45
Einddatum en -tijd
2 oktober 2018 21:45