7 mei 2019 van 16:00 tot 17:00

Presentatie voortgang onderzoek Kasboekje van Nederland

Onderzoekers getekend aan tafel

Op 7 mei aanstaande organiseert het team van Kasboekje van Nederland een bijeenkomst waarin de voortgang van het onderzoek wordt gepresenteerd. Iedereen die betrokken is geweest bij het onderzoek of geïnteresseerd is in de voortgang ervan wordt van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Duizenden kasboekjes

Anderhalf jaar geleden startte het onderzoeksproject Kasboekje van Nederland in het Academiegebouw in Utrecht. Op 28 maart 2018 werd in samenwerking met de NTR de gelijknamige zesdelige televisieserie gepresenteerd. Kasboekje van Nederland vroeg Nederlanders te helpen bij het onderzoek naar de financiële geschiedenis van huishoudens en kleine ondernemingen. Daar werd in groten getale gehoor aan gegeven. De organisatie ontving vele poststukken, tassen en dozen vol kasboeken en andere interessante financiële documenten.

voortgang

Er wordt nog hard gewerkt om alle documenten te inventariseren, te scannen en al dan niet terug te sturen. Hoewel er nog veel werk verzet moet worden, is het project nu op een moment aangekomen waarop meer kan worden verteld over de voortgang van het onderzoek. Op 7 mei aanstaande zal de voortgang van het onderzoek onder leiding van prof. dr. Oscar Gelderblom (Economische en Sociale Geschiedenis) en dr. Corinne Boter (Economische en Sociale Geschiedenis) worden gepresenteerd. In verband met de organisatie kunt u zich aanmelden tot uiterlijk 15 april.

Prof. dr. Oscar Gelderblom

oscar gelderblom

Oscar Gelderblom is economisch historicus en en tevens verbonden aan Institutions for Open Societies, een interdisciplinair onderzoeksgebied van de Universiteit Utrecht gericht op de ontwikkeling en uitbouw van gezonde open samenlevingen, waar dan ook ter wereld.

Begindatum en -tijd
7 mei 2019 16:00