PO Matinee Café - Social entrepreneurship education (Ukids)

tot

Ben je benieuwd hoe je van jouw leerlingen ‘changemakers’ kunt maken die actief en ondernemend een bijdrage leveren aan duurzame en sociale ontwikkeling? Sluit dan aan bij het online PO Matinee Cafe over social entrepreneurship education.

Je wordt geïnspireerd om het sociaal ondernemen bij kinderen op de basisschool te stimuleren. De Marnix Academie en basisschool Het Drieluik doen hier binnen het internationale project Ukids volop ervaring mee op en willen die graag met je delen.

• Datum: donderdag 24 september 2020
  • Tijd: 15.30 – 17.00 uur
  • Locatie: Online (via Zoom)

Programma

Op het programma staat een inleiding door lector Stella van der Wal-Maris, over wat het betekent om kinderen te leren actief en ondernemend bij te dragen aan duurzame ontwikkeling. Daarna kun je kiezen uit een van de drie workshops:

• Workshop 1: Bij de Marnix Academie wordt sociaal ondernemerschap een van de speerpunten van het nieuwe curriculum, maar hoe zie je dit dan in de praktijk terug op de pabo?
  • Workshop 2: Basisschool Het Drieluik laat zien hoe zij sociaal ondernemerschap in hun onderwijs, in de vorm van ateliers, geïmplementeerd hebben. Wat zijn hun ervaringen? En wat kun je zelf doen of doe je nu al (onbewust)?
  • Workshop 3: Hoe geef je het actief bijdragen aan duurzame ontwikkeling een plek in je onderwijs? In deze workshop geeft de Duurzame Pabo je concrete lesvoorbeelden voor het basisonderwijs, gekoppeld aan de SDG’s. Tevens krijg je zicht op wat je als leerkracht nodig hebt om aandacht te kunnen besteden aan duurzame ontwikkeling in het onderwijs.

Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier.

Deze partners geven samen dit Matinee Café vorm

Wat is een Matinee Café?

De Matinee Cafés zijn ontmoetingsplekken waar actuele thema’s aan bod komen op het gebied van onderwijsonderzoek in het po. De (online) bijeenkomsten zijn met name interessant voor leerkrachten, schoolleiders, studenten/docenten van de pabo, vrijwilligers en onderzoekers.

Organisatie: Hogeschool Utrecht, Marnix Academie, Universiteit Utrecht en de schoolbesturen van het PO Partnerschap Provincie Utrecht.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Online (via Zoom)

Meld je aan via het inschrijfformulier.