4 april 2019 van 12:00 tot 18:30

PEGD workshop: Voortplanting

Een volledige anamnese en compleet gynaecologisch onderzoek met interpretatie van de bevindingen aan de hand van een algorithme levert in veel gevallen een diagnose bij gynaecologische patiënten. Het aanvullend onderzoek is dan vaak meer gericht op het bevestigen van een waarschijnlijkheidsdiagnose en/of het vast stellen van de aanwezigheid van complicaties.

Het doel van deze interactieve workshop is het trainen van de vaardigheden om deze diverse groep patiënten gestructureerd op te kunnen werken. Daarbij wordt onder andere gediscussieerd over casus (hond / kat) met het probleem vaginale uitvloeiing die kunnen worden ingestuurd door de cursisten. Nadruk daarbij is de interpretatie van alle verzamelde relevante informatie. Ter voorbereiding van de workshop wordt een selectie van deze casus inclusief relevante literatuur aangeboden. Het gehele gynaecologisch onderzoek wordt geoefend bij gezonde honden. De nadruk ligt daarbij op uitvoering en interpretatie van vaginoscopie en -cytologie, vanwege de grote hoeveelheid zinvolle informatie die dit kan opleveren, bijvoorbeeld met betrekking tot cyclusstadium en lokale problemen van vagina en/of vestibulum.

Afsluitend wordt in een plenaire discussie gewerkt aan een praktisch bruikbaar algoritme voor het opwerken van teven die aangeboden worden met vaginale uitvloeiing. Hierbij komen ook de verschillende aanvullende diagnostische mogelijkheden, en innovaties daarin, aan bod. 

Lees meer op https://www.knmvd.nl/agenda/pegd-workshop-voortplanting/

Begindatum en -tijd
4 april 2019 12:00
Einddatum en -tijd
4 april 2019 18:30