6 juni 2019 van 12:30 tot 18:30

PEGD workshop voor paraveterinairen: Röntgenfoto's maken in de praktijk

Een röntgenfoto is nog steeds de meest gebruikte beeldvormende techniek in de praktijk. 
Maar een goede röntgenfoto is niet altijd even gemakkelijk te maken. Soms werkt de patiënt niet mee, lukt positioneren niet zo goed, is de instelling van het röntgenapparaat verkeerd of zitten er artefacten op de foto. Bovendien moet er stralingsveilig gehandeld worden. Hoe doe je dat allemaal? 

Tijdens deze cursus wordt klassikaal de theorie gegeven over de opnametechniek en stralingsveiligheid. Daarna wordt in kleine groepjes praktisch onderwijs gegeven in het maken van röntgenfoto’s. Naast het oefenen met de technische instellingen en de stralingsveiligheid worden er ook tips en tricks gegeven over het goed positioneren van de hond. 

Gezien de grote variatie in apparatuur worden foto’s gemaakt met behulp van analoog, Computed Radiograph (CR) én Direct Radiograph (DR) apparatuur. De volgende röntgenopnamen worden behandeld: Thorax, abdomen, heupen, ondervoet, elleboog, schouder en knie. 

Na het volgen van deze cursus heb je inzicht in de techniek en ben je in staat om op een stralingsveilige manier een technisch goede röntgenfoto te maken. 

Lees meer op : https://www.knmvd.nl/agenda/pegd-workshop-voor-paraveterinairen-rontgenf...

Begindatum en -tijd
6 juni 2019 12:30
Einddatum en -tijd
6 juni 2019 18:30