20 september 2018 van 12:00 tot 18:30

PEGD workshop voor paraveterinairen: Pups en kittens: adviseren op maat

Algemene informatie
Het fokken en verzorgen van pups en kittens levert voor de fokker en nieuwe eigenaren veel vragen op. Als paraveterinair verkeer je bij uitstek in de positie om deze eigenaren met goede informatie en praktische tips verder te helpen. Tijdens deze workshop gaan we interactief met de deelnemers aan de slag met alles wat maar aan bod kan komen in adviesgesprekken over pups en kittens vanaf de geboorte tot aan de volwassenheid. Daarbij wordt aandacht besteed aan vele vragen: van “welke hond of kat past bij mij”, via ontwormen en vaccinatie, tot aan de voor- en nadelen van castratie en sterilisatie. En hoe maak je eigenaren eigenlijk wegwijs in de overweldigende hoeveelheid informatie die online te vinden is? 

We zullen tijdens deze workshop zowel aandacht besteden aan de eigenaar die de pups en kittens gefokt heeft als aan de (toekomstig) pup- en kittenkopers. Jouw inbreng vinden wij tijdens deze workshop belangrijk. We willen bijvoorbeeld van jou weten wat jij lastige onderwerpen vindt om een goed advies over te geven. Denk bijvoorbeeld aan vragen rondom de import van pups uit het buitenland, het wel of niet titeren en of fokken nu wel of niet beter is voor de teef of poes? 

Naast ruime aandacht voor het wat? komt ook het hoe? aan bod. Hoe breng je gevraagde adviezen over aan de eigenaar, maar ook: wanneer en hoe geef je ongevraagd advies? Bijvoorbeeld als een eigenaar zijn dier te veel voer geeft of wanneer hij in jouw ogen onverstandige beslissingen neemt t.a.v. de socialisatie. Verschillende gesprekstechnieken worden geoefend zodat je deze gesprekken in de toekomst met vertrouwen tegemoet gaat.

Docenten
Dr. Jeffrey de Gier & Dr. Annemarie Spruijt.

Jeffrey de Gier, dierenarts, specialist Voortplanting, portefeuillehouder onderwijs bij het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren, Faculteit Diergeneeskunde.

Jeffrey is sinds 2001 verbonden aan de UKG. Na specialisatie in het deelgebied voortplanting en een promotie-onderzoek over voortplantingsendocrinologie van de hond is hij staflid geworden en vormt hij samen met twee collega’s, Karin Albers-Wolthers en Annemarie Spruijt de discipline voortplanting. Sinds 2017 is hij als portefeuillehouder onderwijs nauw betrokken bij alles wat er op onderwijsgebied gebeurt binnen het departement en de faculteit. Vanaf 2014 is Jeffrey actief als bestuurslid in de Groep Geneeskunde van Gezelschapsdieren van de beroepsvereniging voor dierenartsen (KNMvD) en is daarmee o.a. verantwoordelijk voor het gezelschapsdierenprogramma voor paraveterinairen tijdens de Veterinaire Najaarsdag.

Annemarie Spruijt, dierenarts, coördinator Masterprogramma Gezelschapsdieren & Specialist in Opleiding Voortplanting. 

Annemarie werkt als Specialist in Opleiding Voortplanting bij het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren en vormt samen met haar begeleider Jeffrey de Gier en collega Karin Albers-Wolthers de discipline Voortplanting. Haar werkzaamheden bestaan o.a. uit patiëntenzorg (polikliniek) en onderwijs, zowel aan bachelor studenten als aan master studenten. Naast haar interesse in deze vakinhoudelijke discipline, ligt haar andere interesse in de didactische achtergrond van het diergeneeskundig onderwijs. Als onderzoeker ligt haar passie in de veterinaire en medische onderwijskunde. Door de combinatie van haar werkzaamheden probeert ze een brug te slaan tussen de medisch/veterinaire onderwijskundige literatuur en de docent op de werkvloer binnen de faculteit. Als coördinator van het masterprogramma Gezelschapsdieren is zij het aanspreekpunt voor dit 3-jarige masterprogramma.

Doelgroep
Paraveterinairen die adviesgesprekken (willen) voeren met eigenaren. 

Datum
Donderdag 20 september 2018.

Programma
12.00 uur: Ontvangst
12.30 uur: Aanvang workshop
18.30 uur: Einde workshop

Locatie
Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan.

Accreditatie
De PEGD workshop voor paraveterinairen: Pups en kittens: adviseren op maat is aangemeld bij PE-Veterinair voor aanvraag accreditatie nascholingspunten onder ID 325046.

Tarieven
De kosten bedragen € 150,- excl. BTW.

Nadere informatie
Vanwege het intensieve karakter van deze workshop is er plaats voor maximaal 25 deelnemers.

Meer informatie en aanmelden

Begindatum en -tijd
20 september 2018 12:00
Einddatum en -tijd
20 september 2018 18:30