Oratie Ewout van der Knaap: Eurosofische en literatuurdidactische perspectieven

tot
Ewout van der Knaap
Fotograaf: Ed van Rijswijk

Op 6 oktober houdt Ewout van der Knaap zijn oratie als hoogleraar Duitstalige literatuur en cultuur aan de Faculteit der Geesteswetenschappen. In zijn rede getiteld Eurosofische en literatuurdidactische perspectieven gaat hij in op de vraag hoe en waarom de Duitstalige literatuur bij uitstek de kans biedt over Europa na te denken.

Wat biedt ons een intercultureel perspectief op de werelden die literatuur opent? Van der Knaap neemt de toehoorders mee naar voorbeelden uit de Duitstalige literatuur. Voor het schoolvak Duits zijn er mogelijkheden, maar er is veel werk te verrichten om leerlingen aan het lezen te krijgen. Van der Knaap draagt idee├źn aan om het voortgezet onderwijs met literatuur te versterken. Duits is de grootste eerste taal in de Europese Unie en de banden met het Duitstalige gebied zijn sterk, dus het is van belang in de houding, kennis, vaardigheden en het kritische bewustzijn te investeren.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd