Opening van het Academisch Jaar 2021–2022

tot

De jaarlijkse viering van de Opening van het Academisch Jaar van de Universiteit Utrecht vindt plaats op 6 september 2021.

Livestream terugkijken

Ga in de video naar de volgende tijdcodes om de verschillende programma-onderdelen te bekijken:

  • 5:36 - Medewerkers over 'een open universiteit'
  • 7:38 - Speech Anton Pijpers, voorzitter College van Bestuur
  • 19:00 - Drie voorbeelden van projecten waarin kennis gedeeld wordt
  • 24:45 - Uitreiking eredoctoraten
  • 55:18 - Uitreiking studentenprijzen
  • 1:12:20 - Afsluiting en universiteitslied

Over het programma

We willen bijdragen leveren aan de samenleving van morgen door onze kennis te delen en door ons met een open houding te laten inspireren door onze omgeving. Na een jaar dat werd gedomineerd door het coronavirus hopen we van harte dat de opening van het academisch jaar de start zal zijn van een periode waarin we elkaar weer live gaan ontmoeten: studenten, medewerkers en alle partners waarmee we samenwerken aan een betere toekomst. 

Thema en lustrum

Tijdens de viering ging collegevoorzitter Anton Pijpers in op het thema Sharing Science, Shaping Tomorrow.
 

Daarnaast besteedden we aandacht aan het lustrum dat we samen vieren met het UMC Utrecht. Morgen maken we samen is het motto van ons lustrum, en dat laten we de komende maanden zien met tal van mooie activiteiten. 

Eredoctoraten

De Universiteit Utrecht reikt dit lustrumjaar maar liefst drie eredoctoraten uit, aan professor Carlota Perez, dr. Hugo Tempelman en aan professor Alcinda Honwana. Deze onderzoekers tonen alle drie op eigen wijze aan dat wetenschap cruciaal is voor het aanpakken van klimaatverandering, pandemieën en ongelijkheid. De eredoctoren ontvangen een eredoctoraat vanwege de enorme impact van hun werk op de wetenschap en maatschappij.
 

Studentenprijzen

Daarnaast zijn de winnaars bekendgemaakt van de twee studentenprijzen. De prijs voor de Beste Masterscriptie is uitgereikt aan Robin Verstraten. De prijs voor een Bijzondere Bestuurlijke en Maatschappelijke Verdienste is uitgereikt Daan Roovers en de groep ‘De CO2 Assistenten'. 
 

Bijeenkomst bijwonen

De bijeenkomst vond plaats in hybride vorm. Dat betekent dat er een klein aantal genodigden aanwezig was in de Domkerk, conform de richtlijnen die op dat moment van kracht zijn. 

De ceremonie was live te volgen via de livestream.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Livestream
Meer informatie
kabinetszaken@uu.nl