tot

Open Science rankings: yes, no, or not this way? Een debat over de ontwikkeling en toepassing van transparantiemetingen

Het Journal of Trial and Error is er trots op dit evenement te bieden dat op het juiste moment komt: een debat in drie richtingen over het onderwerp van Open Science metrieken, in het bijzonder transparantie metrieken. Moeten we deze metrieken ontwikkelen? Welke doelen dienen ze? Hoe moeten Open Science praktijken worden aangemoedigd? Zijn (transparantie) ranglijsten de beste oplossing? Deze vragen en meer zullen aan bod komen in een dynamisch en interactief debat met drie onderzoekers met verschillende achtergronden.

Logo van Jote: Journal of Trial and Error

Etienne LeBel (Independent Meta-Scientist en oprichter van het door de ERC gefinancierde project 'Curate Science'), Sarah de Rijcke (hoogleraar Science and Evaluation Studies en directeur van het Centre for Science and Technology Studies aan de Universiteit Leiden), en Juliëtte Schaafsma (hoogleraar culturele psychologie aan de Universiteit van Tilburg en felle criticus van rankings en audits). Dit is een evenement georganiseerd door het Journal of Trial and Error, en ondersteund door de Open Science Community Tilburg, het Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies (CWTS, Universiteit Leiden), en de Open Science Community Utrecht.

Host: Max Bautista Perpinyà
Co-organizer: Martijn van der Meer

Voor meer informatie over de sprekers en het programma: https://www.jtrialerror.com/debate/

Begindatum en -tijd